Van Dalen geeft dansles

ASSEN

De dansvorm wordt Sacred Dance genoemd. Een naam die uit het Engels komt. Ruth van Dalen noemt het zelf liever Sacrale Kringdansen op zijn Nederlands.

,,Het lijkt veel op het Volksdansen, maar naast de bestaande Volksdansen zijn er ook dansen die meer ingetogen of meditatief zijn. De lessen hebben als thema de seizoenen van het jaar. In deze tijd van het jaar geeft de natuur zijn Oogst: de Herfst. De motivatie van de mensen die mee dansen, zijn uiteenlopend. De ene persoon doet mee om meer in beweging te komen en licht te sporten, de ander om het samen dansen en geïnspireerd worden. Iedereen is welkom mee te doen. Ik heb mensen in de groep van 85 jaar oud en jongeren. In de twintig jaar dat ik dansen geef zijn vele mensen gekomen en gegaan. Het is altijd in beweging de groep, net als de seizoenen.” Ruth geeft dansen in Assen en Vries. Voor meer informatie zie: www.motusruth.nl of kom een keer mee dansen.


Auteur

Redacteur