Workshop ‘vier inzichten over trainerschap’ Assen

ASSEN

Wil je binnen korte tijd flink groeien in de rol van trainer of coach? Tijdens deze bijscholing krijg je veel praktische handvaten om je sporters effectief te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Uit onderzoek in opdracht van het Veilig Sport Klimaat (VSK) blijkt dat deze vier punten van groot belang zijn voor de relatie tussen trainer en sporter. En het goede nieuws is: aan de hand van deze punten kun je je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren. Tijdens deze bijscholing breng je je sterke en je ontwikkelbare punten m.b.t. de vier inzichten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van sporters op hun gedrag, of door sporters eigen verantwoordelijkheid te geven tijdens een training. De bijscholing is geschikt voor elk trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn haar sporters.

De workshop wordt gegeven door een docent van het Veilig Sport Klimaat.

Woensdag 15 november van 19.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Sporthal Olympus, Groen van Prinstererlaan 98 (Dr. Nassau College). Voor trainers die actief zijn bij sportclubs in Assen en open staan voor persoonlijke groei.

Aanmelden https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/academie-voor-sportkader/-4-inzichten-over-trainerschap-vaartwelzijnassenbeweegt. Gratis deelname; consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie Rita Buikema, telefoon 06-51175983 of mail naar R.Buikema@Vaartwelzijn.nl. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur