Pink Walk & Run in Westerbork wederom groot succes

WESTERBORK

Met gepaste trots overhandigde de organisatie van de Pink Walk & Run afgelopen zondag de cheque aan een delegatie van Pink Ribbon.

Op die cheque stond een totaal bedrag van 44.130,63 euro, bedoeld voor onderzoek naar borstkanker. Een fantastisch eindresultaat.

Het was de vijfde editie van de Pink Walk & Run, een wandeltocht en run rondom Westerbork om aandacht te vragen voor de ziekte. Er deden 1.630 mensen mee aan het evenement. Zij liepen 6, 10 of 16 kilometer rondom Westerbork of namen deel aan de Run van 5 of 10 kilometer. Veel deelnemers gaven gehoor aan de oproep om roze accenten in de kleding te dragen, waardoor het dorp ook dit jaar weer volop roze kleurde. Na de walk & run genoten veel deelnemers van heerlijke lunch in Brasserie Diggels aan de Hoofdstraat.

De opbrengst is hoger dan vorig jaar, toen er in totaal 43.119,15 euro ophaalden. Het inschrijfgeld dat de deelnemers betaalden, de bedragen waarvoor zij zich lieten en sponsoren en de opbrengsten van de verkoop van t-shirts en de loterij zorgden voor een eindbedrag dat boven verwachting hoog was.

De cheque die organisatoren Dianne Enting, Gea Zuidema, Henriette Zoer en Marieke de Kleer, werd dankbaar in ontvangst genomen door Brigitte Dubbelaar van Pink Ribbon.

Landelijk gezien staat de Pink Walk & Run Westerbork in de top 5 als het gaat om de financiële bijdrage door de organisatie van een evenement voor Pink Ribbon. De afgelopen jaren bleek de Pink Walk in Westerbork al een groot succes. In het eerste jaar liepen ruim zeshonderd wandelaars mee en werd er 10.170,15 euro opgehaald. Een prachtig resultaat, dat het tweede jaar overtroffen werd. Zo’n duizend wandelaars haalden samen 18.678,65 euro op voor Pink Ribbon. Het derde jaar werd maar liefst met ruim 1200 deelnemers over de 25.000 euro opgehaald. Eigen foto.


Auteur

Redacteur