‘Best Organizer 2017’ voor Stichting Motorcross Grand Prix Assen

ASSEN

Stichting MXGP Assen, organisator van het WK Motorcross op het TT Circuit Assen, werd deze week in het Engelse Matterley Basin tijdens de jaarlijkse Motocross of Nations gehuldigd als ‘Best Organizer 2017’.

Namens Stichting MXGP Assen nam Martin de Graaff vrijdagmiddag 29 september de ‘Award’ in ontvangst.

De Graaff, vice-president van de FIM Europe, de internationale motorbond, is lid van de Raad van Toezicht van de stichting die op 9 en 10 september jongstleden voor de derde maal de Motocross Grand Prix of the Netherlands op het TT Circuit Assen organiseerde. 36.000 mensen bezochten over het weekend de Motorcross Grand Prix Assen en zagen de Italiaanse grootmeester Antonio Caïroli voor de negende keer wereldkampioen worden, terwijl de Nederlander Jeffrey Herlings in zijn debuutseizoen in de ‘koningsklasse’ MXGP de dagzeges pakte.

Provincie Drenthe en Gemeente Assen verleenden subsidie aan het evenement dat van het Circuit van Drenthe de enige huidige circuitfaciliteit ter wereld maakt met zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. In een periode van een week werd het benodigde zand vanaf het nabijlegen defensieterrein uitgereden. Aannemer De Romein uit Veendam richtte hiermee een motorcrossbaan in die over het binnenterrein langs de Hoofd- en GT-tribune voerde, waarmee optimaal gebruik werd gemaakt van de bestaande faciliteiten voor publiek, pers, deelnemers, organisatie en gasten. De Grote Prijs van Nederland op het TT Circuit Assen bleek daarmee voor het derde jaar op rij een sfeervol, stadionachtig evenement rondom 's werelds beste motorcrossers.


Auteur

Redacteur