Feestelijke nieuwe start verkoop op Woonpark Diepstroeten Assen

ASSEN

De Asser natuurwijk Woonpark Diepstroeten verwelkomt de kopers van de tweehonderdste woning.

Op zaterdag 30 september worden ze tijdens een feestelijk moment in het zonnetje gezet. Ook op die dag start de verkoop van vijftien nieuwe energiezuinige woningen en acht vrije kavels. Alleen al dit jaar zijn op Woonpark Diepstroeten zo’n honderd eengezinswoningen verkocht. Reden voor Van Wijnen Projectontwikkeling Noord om op de laatste zaterdag van deze maand twee nieuwe deelprojecten te lanceren: Zonnedauw en ’t Holstuk.

Energiezuinige woningen

De twee twee-onder-een-kapwoningen en dertien rijwoningen van project Zonnedauw krijgen alle het Fijn Wonen-label. Dit label staat voor zeer complete, duurzame en energiezuinige woningen. Kopers kunnen kiezen voor de optie van nul-op-de-meter. Het huis is dan gasloos en wekt zijn eigen energie op met behulp van zonnepanelen en een lucht-water-warmtepomp.

Lagere lasten met nul-op-de-meter

Een nul-op-de-meterwoning levert de koper een extra leencapaciteit van maar liefst 25 duizend euro op. Daarnaast geven geldverstrekkers een rentekorting van 0,5 procent over de eerste 150 duizend euro hypotheeklening. Terwijl je meer leent en dus meer aflost, zijn de netto hypotheeklasten lager. Bovendien betaal je in principe geen energielasten. In 10 jaar tijd bouwen eigenaren daardoor bijna 7000 euro meer vermogen op. Gedurende die periode besparen ze ook nog eens 9000 euro op hun woonlasten.

Ook huurwoningen

Inmiddels is volle gang is de bouw van 45 huurwoningen met nul-op-de-meter op Woonpark Diepstroeten. Van Wijnen Noord bouwt de woningen in opdracht van Vesteda. De energieneutrale woningen zijn bedoeld voor het middensegment van de vrije sector.

Vrije kavels te midden van groen

Ook in verkoop gaan op zaterdag 30 september acht vrije kavels in deelplan ’t Holtstuk. De kavels variëren in grootte van 450 tot 678 vierkante meter. Voor geïnteresseerden ligt op die dag een brochure met een kavelpaspoort klaar. Hierin staat uitvoerig beschreven welke – ruime – mogelijkheden een kavel biedt voor de bouw van een woning naar eigen woonwensen. Het verkoopevenement valt samen met de landelijke openhuizendag. Vandaar dat een woning van het type Schout is opgesteld voor bezichtiging.

Auteur

Albert-Jan Garama