Oktobermaand Kindermaand in Midden-Drenthe

BEILEN

In oktober vindt in heel Drenthe het project Oktobermaand Kindermaand plaats. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens openen hun deuren en organiseren gratis activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ook in de gemeente Midden-Drenthe.

In De Muzentuin kunnen kinderen hun passie ontdekken door aan de slag te gaan met muziek, theater of fotografie. Schilderen is mogelijk in het dierenasiel in Beilen. De kinderen mogen hun favoriete dier uit het asiel kiezen om het vervolgens na te schilderen. En omdat het thema van de Kinderboekenweek 2017 “Griezelen: gruwelijk eng!” is, kunnen kinderen bij De Tekentafel in Bovensmilde hun eigen griezeldier maken met verf en ecoline.

In het Museum van Papierknipkunst worden knipdemonstraties gegeven en gaan kinderen een eigen papierknipkunstwerk te maken. In smederij “De Zweetdruppel” van ’t Stokertje in Orvelte demonstreert de klompenmaker hoe je van een blok hout een klomp maakt. En klompen moeten natuurlijk ook beschilderd worden.

De juniorroute van Herinneringscentrum Kamp Westerbork leidt in oktober langs de sporen van de vele kinderen die in het kamp hebben gezeten. Bij de juniorexpositie kunnen kinderen vanaf 7 jaar zelf op onderzoek gaan en nader kennismaken met zes van deze kinderen.

IVN Westerveld en Staatsbosbeheer organiseren in Spier een reddingsactie voor bijen door kinderen klaverknikkers te laten maken. Het Drentse Landschap daagt kinderen uit te zoeken naar de sporen van een babymammoet die verdwaald is rond de schaapskooi Hijkerveld. En tijdens een rondleiding bij Waterschap Drents Overijsselse Delta zien jonge bezoekers hoe het riool schoongemaakt wordt en met welke machines het waterschap sloten maait.

Een uitgebreide beschrijving van alle activiteiten in Midden-Drenthe en de overige elf Drentse gemeenten zijn te vinden op www.kindermaand.nl

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Het project wil kinderen en hun ouders de mogelijkheid bieden om gratis deel te nemen aan activiteiten en zo kennis te maken met kunst en cultuur. Eigen foto.


Auteur

Redacteur