De Kleding Cirkel Assen

ASSEN

,,Ik ben vorig jaar juli gestart met een gezellige opening, vertelt Blossie." Er was koffie en thee met heerlijk gebak en voor de kinderen ranja met wat lekkers. Na afloop kregen de bezoekers handgemaakte armbandjes mee, die in opdracht door kunstenares Syta Boonstra waren ontworpen.''

Door haar nauwe contact met iemand van Actium en Mijn Buurt Assen, werd haar gevraagd of ze een kledingwinkel op wilde zetten, door haar ruime ervaring hoefde ze hier niet lang over na te denken en zo werd De Kleding Cirkel geboren. ,,Ruilen is vooral leuk. Het maakt niet uit of je uit deze wijk komt, tweeverdiener of bijstands-moeder bent, de deur staat open voor iedereen om te komen ruilen en heb je niets om te ruilen ook dan ben je hier op het juiste adres om kleding te komen uitzoeken! Er vind hier dan ook geen screening plaats, alles is gebaseerd op vertrouwen. De ruilwinkel draait volledig op donaties en daarvoor wil ik mijn dankbaarheid uit spreken, het is zo geweldig om te mogen ervaren, dat er zoveel mensen zijn met een grote GUN-factor."

De kleding die binnen komt wordt door Blossie zorgvuldig uitgezocht, want De Kleding Cirkel bied enkel nette en mooie kleding aan. Met de donateurs heeft ze de afspraak, dat waar een teveel van is of dat wat niet in de winkel past, evenals kapotte kleding, naar de Kiekshop aan de Witterstraat gaat. De Kiekshop steunt geweldige mooie doelen; de kleding wordt hier verkocht of het gaat op transport naar Roemenie of Kenia. Donaties kunnen tijdens de openingstijden gebracht worden, maar mogen ook in de donatiebox gedaan worden; deze staat dagelijks van 10.00 tot 20.00 voor het huis.

De Kleding Cirkel is van alle markten thuis, er is mannen- vrouwen en kinderkleding, maar er zijn ook schoenen en accessoires. De kleding is hip, nieuw of zo goed als nieuw. Blossie vind dat ongeacht je situatie, iedereen er top uit mag zien. Er is ruimte om de kleding te passen, maar doe je dit liever thuis dan is dit ook geen probleem. Om een goede balans in de winkel te houden, is het ruilen op basis van een min of meer gelijkwaardige ruil. Kom vooral eens rondsnuffelen en laat je verrassen,mocht je advies willen, Blossie helpt graag. De openingstijden zijn woensdagochtend en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Mocht de opkomst nog groter worden, dan zal er een derde ruilmoment bijkomen.

Het winkeltje is gevestigd aan de Linthorst Homanstraat 13 te Assen, dit is in het buurtinformatiecentrum (BIC) in de wijk Lariks. Dit is in een gewoon rijtjeshuis op de eerste verdieping mede hierdoor helaas niet rolstoel toegankelijk.

Voor meer informatie of om een afspraak maken buiten de openingstijden, kunt u Blossie bereiken op doordeweekse dagen van 10.00 tot 16.00 op 0627657299. Voor overige informatie neem een kijkje op de Facebookpagina van De Kleding Cirkel (Assen), Blossie plaatst hier alle actuele nieuwtjes en ook leuke (betaalbare)evenementen.


Auteur

Redacteur