Bombari is 40 jaar en viert feest

ASSEN

Bombari is 40 jarig jaar vierde feest in Podium Zuidhaege Assen.

Johan Westerhof: het doel van jeugdcircus Bombari is om kinderen samen te laten werken aan acrobatiek, jongleren, kogellopen, fietsen op een een-wieler en andere circusacts. Ieder jaar maken we weer een mooie nieuwe show waar we de provincie mee ingaan om zoveel mogelijk op te treden. Er doen 35 artiesten mee in onze optreedgroep. Daarnaast bijna tien aspiranten, de jongste circusartiesten. Ieder jaar worden nieuwe acts ingestudeerd, maar het concept is eigenlijk al 40 jaar hetzelfde, samenwerken en een mooie voorstelling maken. De trainingslocatie is Podium Zuidhaege, iedere dinsdag en donderdagavond. Onze jongste artiesten trainen op woensdagmiddag. De circuskunsten worden aangeleerd door acht trainers, allemaal 'eigen kweek' Ze waren eerst zelf artiest en zijn doorgegaan als trainer. Onze volgende voorstelling is op zondag 15 oktober 14.30 uur in De Schalm, Podium Zuidhaege in Assen in het kader van Oktobermaand Kindermaand. Er zijn nog kaarten beschikbaar, kinderen gratis, volwassenen 8 euro. Foto's Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama