Boeiende Asser Praat

ASSEN

Bernd Otter is met Kars Klok een van de presentatoren. Geboren in l953 aan de Torenlaan en al heel vroeg gegrepen door het krantenvak. Na wat omzwervingen terecht gekomen bij de stadsredactie van de Drentse en Asser Courant en nu nog steeds actief bij Dagblad van het Noorden. Al jaren actief bij de Asser Historische Vereniging in diverse functies.

Wat is Asser Praat?

,,Het is een praatshow op drie zondagmiddagen per seizoen: 8 oktober, 26 november en 11 februari. Dan hebben we het over Assen en hoe het allemaal zo gekomen is in de stad. Er komen uiteenlopende onderwerpen langs met evenveel gasten. En het publiek mag meepraten. Kars Klok en ik zijn beiden lid van de Asser Historische Vereniging. Wij bedenken de onderwerpen, zoeken daar gasten en beelden bij en proberen het geheel zo ongedwongen mogelijk te presenteren.”

,,Vaste gasten zijn zanger en liedjesmaker Jason Staal en Bert Naarding voor een prikkelende column. Iedereen die in Assen is geïnteresseerd hoort bij ons publiek, dus zeker niet alleen de ouderen. Kaarten verkrijgbaar op DNK.nl.”

Ik ben mijn hele werkzame leven al journalist en dan heb je te maken met nieuws, dus ontwikkelingen. Het is heel simpel zodat wat ik nu in de krant of de website van Dagblad van het Noorden schrijf morgen geschiedenis is. En tja, ik ben geboren en getogen aan de Torenlaan tegenover de Drentse en Asser Courant, waar mijn vader fotograaf en tekenaar was. Assen is een prettig overzichtelijke stad, waar bijna alles wel is. Verslaafd aan lokale historie ben ik zeker.

Op de gastenlijst van 8 oktober staan onder meer Henk van Lier Lels, de eigenaar en onvermoeibare bewaker van landgoed Overcingel. We willen graag weten hoe hij het allemaal klaar speelt. Henk de Geeter vertelt over de Mustang rijwielfabriek en Siebe Stoetman neemt ons mee naar de heel bijzondere straat van zijn jeugd: de Oostersingel. Verder hebben we als altijd een kleine geschiedenisquiz, veel mooie oude foto’s en voor het eerst ook filmbeelden van vroeger die we op dezelfde plek opnieuw hebben gemaakt om je te verbazen over de veranderingen.

Hebben jullie als programmamakers nog wensen of verlangens?

We zouden graag zien dat jongeren zich wat meer gaan interesseren voor hun eigen omgeving. Daarom hebben we ook contacten met het Dr. Nassau College.”


Auteur

Redacteur