Oktobermaand Kindermaand

ASSEN

usea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens openen hun deuren en organiseren gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Een summiere greep uit het programma in Assen: Bij Rapunsel Kinderboeken & meer wordt een rampenactiviteit georganiseerd en leest Mirjam Mous voor uit ‘Een spook(t)huis voor Fiene’. In De Nieuwe Kolk vindt het Dummie de Mummie festival plaats en het Drents Museum organiseert familielezingen over wereldberoemde grafvondsten. Verder dansen, theaterkermis met workshops, een verhalenvoorstelling maken. Garage TDI met een magische wandeling, het JeugdTheaterFestival in Podium Zuidhaege niet.

Midden-Drenthe In De Muzentuin kunnen kinderen hun passie ontdekken door aan de slag te gaan met muziek, theater of fotografie. Schilderen is mogelijk in het dierenasiel in Beilen. Verder de De Tekentafel in Bovensmilde, klompenmaken.

De juniorroute van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Aa en Hunze: zestien organisaties in Aa en Hunze doen mee aan Oktobermaand Kindermaand, waaronder Bert op ’t Ende speelt. Bert speelt in De Heerencompagnie de theatervoorstelling De Theepot voor kleuters van 4 tot 6 jaar. Kinderen mogen zelf toneelspelen en zingen bij Jeugdtheater Tikotaria en Muziekschool de Hondsrug met als resultaat een voorstelling in Molen Hazewind.

Er zijn dit jaar ook veel activiteiten in de natuur.

Meer weten? Bekijk op website www.kindermaand.nl het totale programma.

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Het project wil kinderen en hun ouders de mogelijkheid bieden om gratis deel te nemen aan activiteiten en zo kennis te maken met kunst en cultuur.


Auteur

Redacteur