Asser leerlingen kiezen Duitse Bondsdag

ASSEN

Afgelopen week hebben de havo- en vwo-leerlingen van Lariks van de tweede tot en met de zesde klas zich, in de aanloop naar de Duitse verkiezingen, tijdens de lessen Duits verdiept in het kiessysteem en de grootste politieke partijen van onze oosterburen.

Net als in de Duitse Bondsdag kwam ook op de Asser school na de stemming de CDU als winnaar uit de bus. De leerlingen hebben zich bezig gehouden met de vraag hoe de verkiezingen in zijn werk gaan en wat de oorsprong, de positie en de verschillende standpunten van de partijen zijn. Docent Hannah Huizing: ,,Wij vinden het binnen onze sectie belangrijk om de actualiteit waar mogelijk in de les te betrekken. Dit soort lessen zorgt ervoor dat de taal meer gaat leven en daarbij wordt onze eigen cultuur in perspectief geplaatst."= Na afloop van deze lessenserie kregen de leerlingen de gelegenheid om hun eigen stem uit te brengen op een Stimmzettel. Op Lariks kwam naast de CDU, de SPD als winnaar uit de bus, gevolgd door de FDP en de Grünen.

Auteur

Albert-Jan Garama