Nick Fieten (8) uit Westerbork door naar halve finale Formido Talentscouting

WESTERBORK/REGIO

Gisteren vond bij Kartcentrum Lelystad de kwartfinale van de Formido Talentscouting plaats.

Na hun eerste trainingsdag op 9 september, moesten de 13 geselecteerde deelnemers nu tijdens drie races hun snelheid, techniek en potentie aan de jury laten zien, waarna er vier afvielen. De negen overgebleven talenten krijgen op 18 november in Lelystad hun volgende trainingsdag, bestaande uit techniektraining op het circuit, media- en presentatietraining en opdrachten voor sponsorfinding en signeersessies. De Formido Talentscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor karttalenten tussen 7 en 10 jaar, die nog geen wedstrijdlicentie hebben. In juli en augustus 2017 zetten bijna 400 kinderen een tijd neer bij Kartcentrum Lelystad. Daarvan gingen de 12 provinciesnelsten plus de overall snelste door naar de kwartfinale. De halve finale vindt plaats op zaterdag 23 december, waarna de grote finale op 13 januari tijdens de Kartbeurs van Nederland verreden wordt. De kwartfinale van de talentenjacht werd gehouden tijdens de jaarlijkse Formido Kidskartcup, een speciale kartrace voor kinderen vanaf 4 jaar. Door de nieuwe huurkarts van Kartcentrum Lelystad, konden ook kinderen meedoen die nog geen eigen kart hebben. “Voor de deelnemers aan de Formido Talentscouting was dit een perfecte dag om kennis te maken met de spanning en opwinding van een echte kartrace. Ze moesten in drie ronden laten zien wat ze in huis hadden, zo konden we alle criteria goed beoordelen. Eigenlijk zouden er acht doorgaan naar de halve finale, maar het was zo close dat we uiteindelijk besloten nog even door te gaan met negen.”, aldus Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad.

Halvefinalisten

De negen deelnemers die door zijn naar de volgende trainingsdag en de halve finale van de Formido Talentscouting zijn: Fabian Feliciano Rebelo (10) uit Dronten Tim van Elleswijk (8) uit Waddinxveen Kas de Kreek (9) uit Oosterhout Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand Annabelle Brian (9) uit Winsum Colin van Lammeren (9) uit Vinkeveen Jayden Thien (9) uit Echt Vincenzo Raimondo (9) uit Elst Nick Fieten (8) uit Westerbork Afgevallen zijn helaas: Joëlle van den Akker (9) uit Schijndel Kevin van den Berg (10) uit Aalsmeer Jelte Bouma (8) uit Marrum Ralph Rozema (8) uit Staphorst

Over Formido

Formido bestaat 40 jaar en behoort tot de bekendste bouwmarkten van Nederland. Achter de franchiseformule staan meer dan 80 winkels, waarvan de meeste in handen zijn van lokale zelfstandige ondernemers. Het vakmanschap van deze lokale ondernemer gecombineerd met een groot, veelzijdig en prijsconcurrerend kernassortiment, maakt dat steeds meer klanten de weg weten te vinden naar Formido, voor zowel constructieve als decoratieve producten. Vier jaar geleden startte Formido ook met een webshop die inmiddels drie keer verkozen is tot Beste Webshop in de categorie Bouwmarkt.  

Auteur

Albert-Jan Garama