Schaken tegen Nederlands Kampioen Lucas van Foreest bij Warenhuis Vanderveen

ASSEN

Nog maar 16 jaar is hij, maar nu al internationaal meester en Nederlands kampioen onder de 20 jaar: Lucas van Foreest.

Op zondagmiddag 24 september van 13.00 tot 16.00 uur geeft Lucas een schaaksimultaan op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen. Het winkelend publiek kan het dan tegen hem opnemen. Lucas komt uit een schaakgezin, zijn oudere broer Jorden is de jongste schaakgrootmeester van Nederland. Hij heeft drie jongere broers en een zusje die ook grote schaaktalenten zijn. Lucas schaakt al sinds hij zeven jaar oud is. Hij vindt het heerlijk om uren na te denken over ingewikkelde stellingen en kan zich geen dag voorstellen zonder schaken. Lucas traint gemiddeld 40 uur in de week (naast zijn vwo-opleiding). Lucas is gedeeld eerste geworden bij het Nederlands kampioenschap t/m 20 jaar. Afgelopen week deed Lucas mee aan het Europees Kampioenschap voor junioren in Roemenië. In november doet hij mee aan het WK junioren in Italië en gaat hij strijden voor een plek in de top 10. Eigen foto.

Auteur

Albert-Jan Garama