Rode Kruis met Eendjes Rally

DRENTHE

De vijfde Rode Kruis Eenden Rally wordt 23 september verreden. Een tourrit voor 2 CV’s en derivaten zoals de Burton, Lomax en Dyane.

De belangstelling is ook dit jaar groot, er staan 125 equipes aan de start, een record aantal. Ze moeten hun weg vinden aan de hand van een bol/pijl route en onderweg zijn er diverse activiteiten voor “mens en eend” De start is traditiegetrouw in Assen bij Citroen Dijkstra, er zijn middagstops in Havelte en Hoogeveen. Rond 15.30 uur worden de 1ste equipe verwacht op de eindlocatie in Westerbork, waar de winnaars bekend worden gemaakt en de bekers worden uitgereikt. Doel van de rally is om aandacht te vragen voor het werk van het Rode Kruis in Drenthe. De opbrengst komt deze keer ten goede aan het Drentse bike-team, hulp verleners op de fiets die hulp kunnen verlenen op grote evenementen en andere plaatsen die voor de reguliere hulpverleners soms moeilijk bereikbaar zijn. Het bike-team wil graag uitbreiden en daar is veel geld voor nodig. Ook wil het Rode Kruis aandacht vragen voor de EHBO opleidingen: men verzorgt volledige EHBO opleidingen, maar ook EHBO op maat voor speciale doelgroepen zoals ouderen, sportbegeleiders en ouders van jonge kinderen. Helaas heeft slechts 3% van de Nederlandse bevolking kennis van EHBO en kan een ander helpen in geval van een noodsituatie. Dat kan en moet veranderen, want EHBO redt levens! Meer op www.rodekruiseendenrally.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama