GJ4music Robin Ploegstra: Cary Morin - Cradle to the grave (‘17)

Assen

Cary Morin - Cradle to the grave (‘17)

ASSEN - Begin dit jaar kwam alweer zijn 4e solo plaat uit, Amerikaanse singer songwriter en akoestisch gitarist Cary Morin. Dit uit 11 nummers bestaande album, bevat het betere fingerpicking gitaarwerk, aangevuld met prachtig verwoorde hersenspinsels van Cary. 8 originele nummers worden aangevuld met 3 covers, waarvan “Nothing Compares 2 U” de meest bekende is. Met zijn donkere warme stem vertolkt Cary Morin een heel spectrum aan emoties, voortgestuwd door de baslijn van zijn gitaar. Het tweede nummer op het album, “Laid Back”, is misschien wel het mooiste voorbeeld van dit gitaarwerk. Het nummer gaat over het plezier van vissen en uitrusten in de schaduw van een boom. Dit thema over dichtbij de natuur staan komt weer terug in “Dawn’s Early Light”. Deze ballad is een steunbetuiging aan de Standing Rock Sioux Tribe, de protest zanger in Cary komt hier boven. “Mishawaka” is een gevoelig lied over vertrekken. Morin omlijst zijn stem met verfijnd gitaarwerk, hierdoor komt de nadruk op de tekst van het nummer te liggen. Het gevoel van onvermijdelijke verandering wordt mooi verwoord en zorgt dat het uiteindelijke vertrek niet al te hard aankomt. Cradle to the grave is Cary’s 4e album, voorgegaan door Streamline, Tiny Town & Together. Alle 4 de album zijn prachtige voorbeelden van het vakmanschap van deze Native American en zijn al een tijdje in mijn cd speler te vinden. Voor liefhebbers van fingerstyle gitaar en akoestische blues wat mij betreft een must have. Robin Ploegstra Robin Ploegstra en Gert Jan Gjaltema verzorgen wekelijks een recensie of concertverslag voor Gezinsblad. Beiden zijn als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama