Theater Jonge Sla speelt ‘De Wraak van Ifigeneia’

ASSEN

Het Groninger theatergezelschap Jonge Sla speelt 22 september 20.00 uur de tragische komedie De Wraak van Ifigeneia in zaal de Schalm van Podium Zuidhaege in Assen.

Deze klassieker laat de luttele uurtjes zien tussen het moment van thuiskomst van legeraanvoerder Agamemnon en het moment dat hij en zijn minnares in bad worden vermoord door zijn vrouw Klytaimestra. Deze moord is de wraak voor de dood van hun dochtertje Ifigeneia, waar Agamemnon verantwoordelijk voor is. De dialogen, geschreven door Erik Snel, zijn snel, scherp, tragisch én humoristisch. Ze gaan o.a. over meningen die als waarheden worden gebracht en waarheden die als meningen worden gezien. Jonge Sla maakt (klassiek) teksttoneel met jongeren van 12 tot 24 jaar. Altijd met een eigen, frisse en soms pittige, dan weer zoete dressing. De cast van ‘Ifigeneia’ bestaat uit vier jongeren van 19 en 20 jaar. Entree 10 euro. Reserveren via podiumzuidhaege.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama