Zonne-energie informatieavond in gemeentehuis Gieten

GIETEN

Gemeente Aa en Hunze heeft 20 september, sazmen met het Drents Energieloket, de Zonnetour-avond.

De ‘Zonnetour’ is een onderdeel van de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Met deze campagne stimuleren de gemeente Aa en Hunze, de provincie en het Drents Energieloket inwoners om meer zonne-energie op te wekken in Drenthe. Zelf energie opwekken zorgt voor een lagere energierekening en een duurzamere gemeente.

Op basis van de zonnekaart is gekeken welke woningen in Aa en Hunze geschikt zijn voor zonnepanelen. De bewoners van deze woningen zijn uitgenodigd voor de informatieavond. Tijdens de avond krijgen zij tips over de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler en horen ze welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn. Op de bedrijvenmarkt adviseren bedrijven over de aanschaf van deze middelen en informeren zij over alle nieuwe ontwikkelingen.

De informatieavond is de laatste Zonnetour die georganiseerd wordt binnen de campagne Zon zoekt Drent. Op deze laatste Zonnetour vertellen wethouder Co Lambert en gedeputeerde Tjisse Stelpstra hoe het gaat met duurzame energie in de gemeente Aa en Hunze en provincie Drenthe. De informatieavond wordt op feestelijke wijze geopend.

Het Drents Energieloket is een samenwerkingsverband van 18 partners waaronder alle Drentse gemeenten. Op www.drentsenergieloket.nl kan men terecht met vragen over het energiezuiniger maken van de woning: Welke stappen kunt u nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Het Drents Energieloket is niet gelieerd aan bedrijven en voorziet inwoners van onafhankelijke adviezen. Tijdens de bijeenkomst op is een adviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.

De gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe stellen in 2017 voor de laatste keer geld beschikbaar voor de zonnelening aan woningeigenaren, zodat zonnepanelen of een zonneboiler aangeschaft kunnen worden. Tegen een lage rente kan maximaal 7.500 euro geleend worden. De zonnelening wordt tijdens de avond verder toegelicht.

Meer informatie over de campagne Zon zoekt Drent is te vinden op www.zonzoektdrent.nl.


Auteur

Redacteur