Schoolkinderen doen meer met E-waste race

ASSEN

Scholieren doen mee aan de E-waste race in Drenthe. Deze loopt tot en met 13 oktober.

Verschillende basisscholen nemen het tegen elkaar op om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen. De afvalstroom komt nog té vaak terecht bij het restafval, wat veel schade aan het milieu veroorzaakt. De E-waste race is een leerzaam project waarbij schoolkinderen leren over de noodzaak van het scheiden van elektronisch afval. De ingezamelde e-waste wordt ingezameld door Virol. De school die het meeste e-waste weet in te zamelen, wint een schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam. De aftrap was op de Maria in Campisschool in Assen. De basisscholen die meedoen zijn: Maria in Campisschool en het Kompas Assen, GBS De Rank Roden, OBS Het Oelebred Tynaarlo, OBS Schuilingsoord Zuidlaren, OBS ’t Spectrum Peize, ODBS De Zuid-Wester Zuidlaren, OBS De Zeijer Hoogte Zeijen en OBS De Hekakker Norg. Eigen foto.

Auteur

admin