Buitenlunch op Buurtmoestuin Schakelveld Assen

ASSEN

In het kader van Burendag 2017 organiseert de tuindersgroep van Buurtmoestuin Schakelveld op donderdag 21 september een buitenlunch.

Leerlingen van de W.A. van Lieflandschool bereiden heerlijke soep en salades van groenten van de moestuin, die ze vaak zelf in het voorjaar gezaaid hebben. Verder zijn er allerlei lekkere hapjes bij de ‘proeverij’. Ook leerlingen van OBS Baggelhuizen helpen bij het oogsten voor kookgroep en bij het uitserveren. Dagbestedingslocatie De Deel verzorgt de broodjes. Bij de gratis lunch is bovendien een rondleiding over de moestuin inbegrepen. Buurtmaaltijden als deze Buitenlunch worden dit jaar extra ondersteund door het Oranjefonds. Het fonds kende de buurtmoestuin daarom een financiële bijdrage toe. Daarvan wordt onder meer een partytent aangeschaft om ook in de toekomst te gebruiken bij andere buurtgerichte activiteiten. Omwonenden, ouders, leerkrachten en leerlingen zijn welkom van 11.00 tot 13.30 uur. Meer informatie: Gerard Wezenberg, 0592-340872 of stekenstreek@home.nl Foto Heleen Verbrugge.

Auteur

Albert-Jan Garama