Tijd voor Schoenmaatjes van Edukans

ASSEN

De schoenendoosactie Edukans Schoenmaatjes is vernieuwd. Niet alleen versieren en vullen kinderen in Assen en omgeving schoenendozen voor vriendjes in ontwikkelingslanden. Ze kunnen nu ook een foto terug krijgen van de ontvanger van hun cadeau.

De komende weken is het weer Schoenmaatjestijd. Kinderen vullen schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Die worden in Assen ingeleverd. Daarna gaan ze naar Albanië, Moldavië, Irak, Sri Lanka en Ghana. Als je een digitaal bericht aan de schoenendoos toevoegt kan je een foto terug krijgen van het kind dat jouw cadeau kreeg. Edukans, de organisatie achter Schoenmaatjes, zorgt voor het maken van deze foto’s bij het uitdelen. Via barcodes en een app komt dan een match tot stand met het kind in Nederland. Nick & Simon, ambassadeurs van Edukans, maakten dit nieuws onlangs bekend. Ze zeggen: ,,Nu weten kinderen in Nederland precies voor wie ze hun cadeau hebben gemaakt. En andersom! Dat is enorm bijzonder.”

Het inleverpunt voor scholen, kerken en verenigingen in Assen is Ballorig, Zuidenveld 133. Inleveren kan op 7 december. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen daar versierde en gevulde schoenendozen worden gebracht. Vrijwilligers uit Assen en omstreken staan klaar om de schoenendoosbrengers te verwelkomen. Er kunnen zich nog vrijwilligers aanmelden. Particulieren kunnen ook meedoen en leveren in van 1 oktober tot en met 5 december bij een DHL Parcelshop. Alle deelnemers en vrijwilligers melden zich aan op edukans.nl/schoenmaatjes. Eigen foto


Auteur

Redacteur