Interzorg kiest als eerste ouderenzorgorganisatie voor MedEye

ASSEN

Interzorg heeft medicatieveiligheid hoog in het vaandel staan. Juist daarom kiest Interzorg als eerste ouderenzorgorganisatie in Nederland voor het MedEye medicatieveiligheidssysteem.

MedEye stelt zorgmedewerkers in staat medicatie automatisch te verifiëren bij de cliënt en verhoogt de veiligheid bij het toedienen van medicatie. De zorgzwaarte en complexiteit van de cliënten van Interzorg neemt snel toe, medicatieveiligheid heeft dus de hoogste prioriteit.

Karin van der Baan is persoonlijk begeleider bij Interzorg Nieuw Graswijk in Assen en werkte als proef zes maanden met MedEye: “Ook in Nieuw Graswijk, waar jonge mensen met dementie en niet aangeboren hersenletsel wonen, neemt de complexiteit en zwaarte van de zorg toe. Steeds meer cliënten gebruiken meerdere soorten medicatie en wijzigingen hierin zijn soms noodzakelijk. MedEye ondersteunt bij tussentijdse wijzigingen en digitale registratie. Met behulp van deze innovatieve technologie lukte het om in Nieuw Graswijk het aantal medicatiefouten tot vrijwel nul terug te brengen. Dat geeft een veilig gevoel.”

Eind augustus ondertekenden Interzorg en Mint Solutions- MedEye een meerjarig samenwerkingscontract om als partners het innovatieve systeem bij alle locaties van Interzorg in gebruik te nemen.


Auteur

Redacteur