Assen viert opening vaarroute Blauwe As

ASSEN

Het Blauwe As Festival was dit weekend bij de Havenkade in Assen. Assen vierde zo de opening van de vaarroute Blauwe As. Met water en muziek als de centrale thema’s was er veel muziek en sport.

Na de Vaart maakt Assen het Kanaal -tussen Vaart en Havenkanaal- weer bevaarbaar. Beide kanten van het Kanaal worden opnieuw ingericht, van erfgrens tot erfgrens. Niet alleen krijgt het Kanaal zijn oorspronkelijke breedte en diepte terug, ook het jaagpad tussen de Sluisstraat en de Nobellaan wordt in ere hersteld. De visie op de Blauwe As heeft in 2011 als motto meegekregen “varen, verbinden en verblijven”. In 2012 ging de bruggen- en sluizenbouw van start. In 2017 gaat de nieuwe vaarroute open voor de recreatievaart. Foto’s Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama