Kloosterveste Run, derde editie in aantocht

ASSEN

Twee jaar geleden is Kloosterveste een sportieve traditie gestart, door het organiseren van de Kloosterveste Run.

De eerste twee edities van de Kloosterveste Run waren, met ruim 400 deelnemers, een groot succes te noemen. Ook dit jaar hebben zich reeds veel sportievelingen aangemeld voor de run op 7 oktober en hoopt de organisatie wederom veel mensen te ontmoeten die de uitdaging aangaan!

De Kloosterveste Run wordt georganiseerd in opdracht van winkeliersvereniging Kloosterveste. Zij zet zich de afgelopen jaren actief in om het huidige aantal bezoekers aan het winkelcentrum te laten groeien en dit doet zij door de organisatie van allerlei leuke evenementen.Met de Kloosterveste Run trekt winkelcentrum Kloosterveste ook van buiten Assen de nodige mensen aan. Niet geheel toevallig zal de start en finish dan ook plaatsvinden in het hart van het winkelcentrum.

De Kloosterveste Run kent verschillende afstanden, om op deze manier alle doelgroepen te kunnen bedienen. Zo wordt er een loop georganiseerd met een lengte van 5 km en 10 km, waarbinnen onderscheid wordt gemaakt tussen vrouwen en mannen. Daarnaast wordt er voor de kinderen een Kidsrun georganiseerd, met afstanden van 500, 1000 en 1500 meter. De organisatie hoopt dit jaar weer vele kinderen te mogen verwelkomen, nu ook de Kloosterveste Run onderdeel is van de Scholencompetitie van Assen Runs.

De organisatie van de Kloosterveste Run werkt ook dit jaar opnieuw nauw samen met het goede doel ‘On the Run’, dat door atleet Olfert Molenhuis is geïnitieerd. Molenhuis zet zich in voor vluchtelingen uit Syrië die vanwege de dreigende oorlogssituatie zijn gevlucht naar Jordanië. ‘On the Run’ adopteert hardloopevenementen om zo geld in te zamelen voor Stichting Hulp Jordanië.

Deelnemers kunnen zich inschrijven op de website van de Kloosterveste Run en zich aanmelden op de website ‘On the Run’ om zich te laten sponsoren. Tijdens de Kloosterveste Run zal om 14.30 uur bekend worden gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor de vluchtelingen naar Jordanië.


Auteur

Redacteur