Foto’s | Koning Willem-Alexander opent Blauwe As Assen

ASSEN

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende vandaag (15 september) de Blauwe As vaarroute.

De Koning begon zijn bezoek aan Assen bij de Willem III brug. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester M. Out, Commissaris van de Koning J. van Aartsen en kamerheer M. Boom. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander stapte bij Sluis 1 op rondvaartboot de Fluisteraar om daar gesprekken te voeren met genodigden, die betrokken waren bij de uitvoering van de FlorijnAs. Bij de Havenkade kreeg het gezelschap een muzikale groet van het NNO. Daar verrichte De Koning de officiële opening. Blauwe As is hiermee officieel geopend. Van de Havenkade ging het naar het stationsgebied. Hier kreeg de Koning uitleg over de ontwikkelingen in dit gebied. Foto's Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama