Opbouw van het Blauwe As Festival Assen

ASSEN

De opbouw van het Blauwe As Festival verloopt voorspoedig. Ondanks de wind en regen van gisteren loopt de organisatie nagenoeg op schema.

"Het is wat passen en meten in de planning, maar er staat al heel veel. De tribune, het drijvende podium, de VIP tent en de catering staat allemaal al.", aldus festivaldirecteur Herbert Jansen. Terwijl windkracht 6/7 (Bft) de opbouw gisteren wat hinder gaf, zakte de wind vannacht af tot een 'magere' windkracht 4. Dit bood de mannen van het podium kansen om het werk af te maken. "Vannacht om 04.00 uur hing Interstage alweer in het podium om de kap te hijsen."

Planning donderdag

Vandaag worden de meeste werkzaamheden afgerond. Zo word het licht en geluid in het drijvende podium (Blauwe As Stage) gehangen en zal de aankleding opgehangen worden.

Weersverwachtingen tijdens festival

De weersverwachtingen voor de vrijdag en zaterdag zijn inmiddels positiever dan de afgelopen dagen. Zo lijkt het morgen een droge dag te worden. Zaterdagavond is er een kans op een bui. Paraplu's zijn niet toegestaan op het evenement, poncho's natuurlijk wel. We hopen natuurlijk dat het droog blijft!

Auteur

Albert-Jan Garama