Start zangroep ‘Je Ware Stem’ Schoonloo

SCHOONLOO

Zanggroep ‘Je Ware Stem’ strat op 19 september. Deze zanggroep voor zeven avonden wordt voor de achtste keer georganiseerd door Stichting Bewust Leven in samenwerking met Atelier voor Muziek en Zelfexpressie.

Zanggroep ‘Je Ware Stem’ is bedoeld voor mensen die iets met hun stem willen doen zonder dat het om presteren gaat. Als je verwachtingen loslaat dan wordt de stem een instrument voor expressie, klank geven aan wie je bent en stembevrijding. De zanggroep is een persoonlijke ontdekkingstocht. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. De avonden worden professioneel geleid door Jeroen Gigengack, die veel ervaring heeft en dagelijks werkt met de zangstem en de mens daarachter.

Zingen zonder verwachtingen. Dit is waar het volgens Jeroen Gigengack in de zanggroep om gaat: Niet oefenen, geen ingewikkelde partijen, geen uitvoeringen. 'Het is niet goed genoeg' proberen we los te laten. Centraal staan zingen en klank maken en bewegen op een manier die je steeds dichter bij jezelf brengt. Tijdens de avonden ontdekken de deelnemers hoe hun stem klinkt als ze vrijelijk zichzelf kunnen zijn. Muzikaliteit is daarvoor niet noodzakelijk.

De deelnemers gaan elke avond met een voldaan gevoel naar huis. Het zingen, het klank maken en de groep hebben hun levenskracht in beweging gebracht. Het is een verademing te ervaren dat de stem weer het expressiemiddel wordt zoals het door de natuur bedoeld is.

Paridjeza, Ruimte voor Levenskracht aan de Elperstraat 8 in Schoonloo. Op dinsdag 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december.

Kosten: minimaal euro 160 en maximaal euro 230 naar draagkracht. Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen m.b.v. de Doe-Mee-Pas aan deze zanggroep deelnemen. Aanmelden en verdere informatie is te vinden op http://www.muziek-in-jezelf.nl/WareStem.


Auteur

Redacteur