Herdenking 50 jaar Window of my Eyes

GROLLOO

Dit najaar is het vijftig jaar geleden dat bij Harry Muskee en zijn muzikale collega’s Eelco Gelling en Herman Brood de inspiratie ontstond tot wat uiteindelijk het bekendste nummer van Cuby & the Blizzards zou worden, “Window of my Eyes”, een top-10 hit in 1968.

Om dit memorabele feit te herdenken wordt op dinsdagmiddag 26 september (de sterfdag van Harry Muskee, die in 2011 overleed), een bijeenkomst gehouden waarbij het lied Window of my Eyes centraal staat.

De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de Drentse singer/songwriter Egbert Meyers, door de Stichting Blues in Grolloo. Aan het programma van deze dag wordt meegewerkt door onder meer Heeren Oud-Zuid (met muziek van Cuby & the Blizzards), Egbert Meyers, ex-manager Jan Venhuizen en dichters/schrijvers Jan Veenstra, Marga Kool, Suze Sanders en Egbert Hovenkamp.

Het programma voor dinsdag 26 september luidt in grote lijnen als volgt: 14.30 uur: verzamelen bij café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, Grolloo. Vertrek per eigen auto naar de gedenksteen Window of my Eyes in het bos van Grolloo, ten noorden van het Grolloërveen. 15.00 uur: Aanvang herdenking bij de Window of my Eyes-steen. 16.00 uur: Nazit bij café-restaurant Hofsteenge.

Aanmelden door een email te sturen naar info@cubymuseumgrolloo.nl of via de telefoon bij Albert Haar: 06-27074771. Bij Albert of bij Egbert Meyers (06-25065092) kunt u tevens nadere informatie krijgen.


Auteur

Redacteur