Korfballers AVO nemen punten mee naar Assen

ASSEN

AVO 1 bracht uit haar eerste uitwedstrijd twee wedstrijdpunten mee terug naar Assen.

In het Groningse Oostwold waar het altijd lijkt te waaien was OWK 1 de tegenstander. Vorig jaar waren zij de trotse kampioen in de Eerste klasse en vandaag speelden zij hun eerste thuiswedstrijd in de Overgangsklasse. Het werd voor beide teams een wedstrijd tegen hun opponent en tegen de harde wind en dat is bijna synoniem voor weinig doelpunten. De thuisclub opende na een minuut of vier de score en het duurde even voordat de Assenaren weer langszij kwamen. De doelpunten waren inderdaad duur deze middag. Halverwege de eerste helft was het nog maar 5 – 3 in het voordeel van OWK. In het tweede deel van de eerste helft kreeg AVO verdedigend meer grip op de tegenstander en wist zelf door geduldig aan te vallen in de laatste vijf minuten voor de rust een 7 – 5 achterstand in een 7 – 9 voorsprong om te zetten. Na de rust moest AVO tegen de harde wind in spelen en daarom moesten de aanvalsacties achter de korf worden afgerond. Bij een enkele goede kans vóór de korf waaide de bal zelfs van de korf af. Net als AVO voor de rust, had OWK met de wind in de rug een groter speelveld aan de voorkant van de korf en kon dus ook meer variatie in hun aanvalsspel leggen. De Assenaren waren verdedigend echter steeds beter bij de les en wisten dit windvoordeel voor de thuisclub te beperken. OWK kwam na dertien minuten bij de stand 12 – 11 echter nog wel een keer op voorsprong. De geduldigheid die het aanvalsspel van AVO al in het laatste deel van de eerste helft had gekenmerkt wierp in deze fase opnieuw haar vruchten af. OWK liet zich te geforceerd verleiden om de bal te onderscheppen en dat leverde een fiks aantal overtredingen op. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd, bij de stand 13 – 13, kreeg AVO maar liefst drie strafworpen, waarvan er echter maar twee werden benut, 13 – 15. In bijna de laatste minuut maakte AVO aan alle spanning een einde door een score uit een slimme kans. Eindstand 13 – 16. De doelpunten werden geboekt door Marlou Kuiper 5x, Bas Lammert en Marko Dolman ieder 4x, Veerle Stougie 2x en Viola Bebingh 1x. Volgende week, zaterdag 16 september, speelt AVO 1 de thuiswedstrijd tegen De Hoeve 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur aan de Martin Luther Kingweg. (OWK 1 – AVO 1, 13 – 16) SCO 3 – AVO 2, 23 - 21 (10-9-2017) In Oldeholtpade speelde AVO 2 haar tweede wedstrijd tegen SCO 3. Het begin van de wedstrijd was goed en AVO 2 had na dertien minuten een 5 – 6 voorsprong opgebouwd. Een minuut of zes voor het rustsignaal hadden de Assenaren dit uitgebouwd naar een 8 – 12 voorsprong. Dit verschil wist AVO vast te houden tot 11 – 16, maar met nog tien minuten te gaan waren de Friezen toch naast de Assenaren gekomen, 18 – 18. De thuisclub rook de winst en AVO ging tenslotte in deze voor hen zo zure tweede helft met 23 – 21 onderuit. Volgende week, op zondag 17 september, speelt AVO 2 thuis tegen AKC (Al) 2 uit Almelo. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama