IVN-KNNV Assen telt 400 soorten planten

ASSEN

Natuurclub IVN-KNNV Assen telde dit weekend 633 soorten in Assen waarvan 400 verschillende soorten planten.

Het resultaat van de telling werd zondagmiddag overhandigd aan Johan Wessel van het team Ruimte van de gemeente Assen. Op zes locaties werd door vrijwilligers de flora en fauna op naam gebracht. Bijzondere waarnemingen op zaterdag en zondag waren: de Waterral, Klimopwaterranonkel, de Alpenwatersalamander en de Zandsteekmier. Zaterdag was de regen een spelbreker. Vlinders en insecten verschuilen zich dan onder bomen en struiken en vogels laten zich nauwelijks horen. De zonnige zondag maakte het weekend goed. Het blijkt dat er in een stedelijk gebied een grote soortenrijkdom bestaat. En met een goede soortenkennis kan de gemeente Assen het natuurbeheer – bermbeheer en maaibeleid – beter afstemmen. Deze eerste soortendag is een geslaagde activiteit die herhaald zal worden maar dan in een ander jaargetij. Foto Joke Klosters.

Auteur

admin