Foto’s | Mooie elfde editie Kunst aan de Vaart

ASSEN

De elfde editie van Kunst aan de Vaart was dit weekend.

Vooraf aan dit kleurrijke evenement liet ruimtelijk ontwerper Maria Koijck eind augustus een beer van achtduizend petflessen te water. Verder stond het werk van ruim 70 kunstenaars op 40 locaties centraal aan de Asser Vaart. met Flip Drukker en duo Lydeke van Dülmen-Krumpelman en Floortje Hollema als de Artists in Residence Verder beeldende kunst van abstract tot figuratief en van installaties tot fotografie. Het festival zit verder in een overgangsfase en wil de komende jaren toewerken naar een Kunstmanifestatie, waarbij alles draait om verrassing, betrokkenheid, verbinding en bovenal beleving. Deze nieuwe koers is enerzijds ingezet met een advies-commissie van zes lokale professionals en kunstkenners die de kwaliteit bewaken en nieuwe namen aandragen (voor 2018). Anderzijds zijn nieuwe samenwerkingen ingezet zoals met het Drents Museum, waarbij zij KINK (Kunst in De Nieuwe Kolk), de voormalige CBK-ruimte, ter beschikking stellen. Al voor het derde jaar waren er klassieke ensembles in diverse tuinen, huiskamers en varend in een bootje te horen. Foto’s Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama