Eerste dag Bike Festival Assen succesvol voor MTB Team NewComm IT Klaucke

ASSEN

Om 14.00 uur zaterdagmiddag klonk het startschot bij de 6 en 24-uursrace bij de Baggelhuizerplas in Assen.

Terwijl er in de uren voor de start flink wat regen uit de hemel viel bleef het tijdens de 6-uurs race nagenoeg droog en liet zelfs de zon zich regelmatig zien. Wel was het parcours nog erg nat en glibberig. Voor team NewComm IT Klaucke stonden er zes renners aan de start die allen een mooie wedstrijd reden. Bij de categorie 6-uurs sport Heren solo eindigden Richard Feiken uit Smilde op de 1e plaats en Rene Benthem uit Beilen op de 3e plaats (2e plaats was voor Jos Bouw) . Ploeggenoot Roland Lamein eindigde net buiten het podium op de 4e plek. Ook bij de categorie 6-uur Heren deed het MTB Team van Jarno Klaucke het goed! Na 16 ronden wisten Thom Bonder en Anne-Mark van der Vlag uit Assen en gastrenner Henk-Jaap Moorlag uit Onstwedde als nummer een te eindigen. Het was een mooi Asser feestje, de tweede en derde plaats werden in beslag genomen door het MTB team Grinta eveneens uit Assen. Eigen foto.

Auteur

Albert-Jan Garama