Alzheimer Grand Café in Drents Museum op Wereld Alzheimer Dag

ASSEN

Precies twintig jaar geleden werd het eerste Alzheimercafé in Nederland opgericht.

Ter ere van dit jubileum organiseert het Drents Museum samen met Alzheimer Nederland op donderdag 21 september (Wereld Alzheimer Dag) een Alzheimer Grand Café. Speciaal voor mensen met dementie en hun begeleiders is er van 13.30 tot 16.30 uur een cultureel programma, gevolgd door een afsluitende borrel. Deelname aan het programma is gratis, reserveren is daarom noodzakelijk. Tijdens het Grand Café worden in het Drents Museum Onvergetelijk rondleidingen gegeven. Hierbij leggen de deelnemers onder leiding van een museumdocent een route af door het museum en gaan zij op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek over wat zij zien. Daarnaast is er muziektheater. Stichting Vivendi speelt de zomerse voorstelling Ranja met een Rietje. Op muzikale wijze wordt in deze interactieve voorstelling stilgestaan bij de kleine dingen in het leven. Het theaterstuk zit vol met herkenbare deuntjes uit de jaren 50 en 60. Na afloop van het programma is er een borrel in Grandcafé Krul. Reserveren via reserveringen@drentsmuseum.nl of 0592 377 709.

Auteur

Albert-Jan Garama