Project De Groene Varkens succes

ASSEN

,,Project Van Afval Naar Vlees is een groot succes geweest", beweert Anita Marskamp van De Groene Varkens.

Een aantal basisscholen hebben een kijkje genomen en OBS de Heksenketel kwam zelfs iedere week bij de varkens langs om ze hun "afval" te geven in de vorm van oud brood, bananenschillen en klokhuizen. Ook deed de buurt en wijk Marsdijk mee en kregen de varkens voedseloverschotten van particulieren en bedrijven. Op deze wijze werd getoond dat restvoedsel best weer een nieuwe bestemming kan krijgen. Varkensvoer hoefde dus veel minder ingekocht te worden, een vermindering van maar liefst 80%. Dat betekent ook een reductie voor wat betreft energie.

De varkens zijn aan aandacht niet tekort gekomen. Tijdens de activiteiten die ontplooit zijn, is veelvuldig met ze gewandeld en geknuffeld.

Zondag 3 september is met de workshop ‘Van Kop Tot Staart’ het eerste jaar afgesloten van De Groene Varkens. Hierin werd onder leiding van een vakkundige slager de deelnemers wegwijs gemaakt in de wereld van het vlees. Leverworsten, droge- en verse worsten werden er op ambachtelijke wijze gemaakt van één van de varkens.

Begin oktober luiden Hans en Anita met vier nieuwe biggen een nieuw Groen Varkens jaar in. Geinteresseerden kunnen voor meer informatie een kijkje nemen op de website www.degroenevarkens.nl.


Auteur

Redacteur