BMX-kampioen Nick Kuijer uit Beilen in het zonnetje gezet

BEILEN

Nick Kuijer is woensdag 6 september door wethouder Gerard Lohuis gehuldigd in het gemeentehuis in Beilen. Nick werd begin juli in Assen Nederlands kampioen op zijn cruiser.

Hij werd eerste in de categorie Jongens tot 16 jaar. Op zijn thuisbaan in Assen wist Nick de hoogste trede van het ereschavot te behalen met zijn cruiser. Daarnaast haalde hij de tweede plek met zijn 20 inch fiets. Een cruiser is een BMX fiets met dikkere banden en een groffer frame. Een 20 inch fiets is een standaard BMX fiets afgestemd op de lengte en leeftijd van de fietser.

Prestaties

In het bijzijn van zijn familie prees wethouder Gerard Lohuis Nick voor zijn bijzondere prestatie. De inwoner uit Beilen heeft al veel titels op zijn naam staan zoals negen keer Provinciaal kampioen, twee keer Afdelingskampioen en tweede in het eindklassement Top Competitie.

Auteur

Albert-Jan Garama