Lunch Drenthe College in het teken van laaggeletterdheid

ASSEN

In het kader van de week van de alfabetisering is 6 september tijdens een lunch bij Drenthe College, het boekje "Een rode auto......" overhandigd aan wethouder Maurice Hoogeveen.

Het boekje werd overhandigd door een taalambassadeur. Een taalambassadeur is iemand die laaggeletterd is geweest en scholing gevolgd heeft waardoor ze nu geletterd is. Tijdens deze lunch gingen directeuren van verschillende basisscholen in Assen, beleidsmedewerkers van de Gemeente Assen en Drenthe College, taalambassadeurs, vrijwilligers en docenten met elkaar in gesprek over de bestrijding van laaggeletterdheid in Assen. Het boekje is geschreven voor en door cursisten van de groepen basisvaardigheden van Drenthe College en Alfa College. Tijdens de week van de alfabetisering wordt landelijk aandacht besteed aan laaggeletterdheid.

In Nederland zijn ca. 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Dit betekent dat deze mensen moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.

Gemeente Assen heeft het bestrijden van laaggeletterdheid hoog in het vaandel staan. Zij biedt haar inwoners de mogelijkheid om genoemde vaardigheden te vergroten. Dit kan bij Drenthe College. De lessen worden zowel overdag als 's avonds gegeven door ervaren, gekwalificeerde docenten. Hieraan zijn meestal geen kosten verbonden.

Sinds 31 mei is het Taalhuis geopend in Assen bij DNK, eerste verdieping van de bibliotheek. Hier kunnen de inwoners van Assen terecht met vragen over de verschillende mogelijkheden voor scholing op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden.

De begeleiding van de deelnemers van het Taalhuis wordt verzorgd door taalvrijwilligers. De taalvrijwilligers worden in een scholing van 4 dagdelen getraind om mensen individueel of in groepjes te begeleiden. Heeft u belangstelling om een taaltraject te volgen of taalvrijwilliger te worden dan kunt u langskomen voor informatie. U bent van harte welkom.

Het Taalhuis is geopend op donderdag van 10.00-12.00 uur en op vrijdag van 14.00-16.00 uur. Eigen foto.


Auteur

Redacteur