De Peppel, eerste kinderdagverblijf van Assen is jarig

ASSEN

Kinderdagverblijf ‘De Peppel’ bestaat 8 september 35 jaar. Het kinderdagverblijf is naar verluidt het eerste kinderdagverblijf in Drenthe dat haar deuren opende.

De start van dit kinderdagverblijf is een initiatief van enkele vrouwen die al in 1978 startten met de ontwikkeling ervan. Het was in die tijd een fenomeen dat behoorlijk op weerstand stuitte in de trant van: ‘vrouwen horen thuis’ en ‘er is voor mannen al zo weinig werk’. De initiatiefneemsters lieten zich hierdoor niet stoppen en kregen het voor elkaar. In 1982 opende ‘De Peppel’ haar deuren. Het kinderdagverblijf , die haar naam dankt aan de grote Italiaanse populier die voor de deur stond, was binnen de kortste keren vol. De Peppel is sindsdien tweemaal verhuisd naar een andere plek, waarbij het steeds aangepast werd aan nieuwe en moderne eisen die aan kinderopvang gesteld worden. Voor de kinderen was De Peppel een veilige vertrouwde plek, waar huiselijkheid, individuele aandacht en contact met kinderen van alle leeftijden voorop staat. En na 35 jaar geldt dat nog steeds. De Peppel is een ‘stand alone’ locatie van Plateau Kinderopvang (voorheen Aska). Aanstaande vrijdag wordt er met genodigden feestelijk stil gestaan bij deze mijlpaal.

Auteur

Albert-Jan Garama