Arendshorst Assen is vijftig jaar

ASSEN

Woonzorgcentrum Arendshorst bestaat deze zomer 50 jaar.

Op 4 september werd de aftrap gedaan voor een jubileumjaar met verschillende activiteiten voor bewoners, (oud-)medewerkers en andere belangstellenden. Bewoners en medewerkers werden tijdens de weekopening getrakteerd op gebak met een speciaal jubileum logo, daarnaast werden foto’s uit de oude doos vertoond. Ruim vijftig jaar geleden werd vanuit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt de ‘Stichting Gereformeerde Bejaardenhuizen in Noord Nederland’ opgericht. In 1961 werd een start gemaakt in de Zonnehoek, een tijdelijk onderkomen aan de Schoolstraat in Assen met ruimte voor twaalf bewoners. Daarna werd spoedig met de planning en bouw begonnen van Arendshorst, waar destijds 64 bewoners konden wonen. Op 26 augustus 1967 was de officiële opening. In de loop der jaren is het gebouw uitgebreid met serviceappartementen en het verpleeghuis. Ter gelegenheid 50 jaar Arendshorst wordt een jubileumboek gemaakt met foto’s, geschiedenis, levensverhalen, anekdotes en recepten van vroeger. Om het boek leuk en verrassend te maken wordt iedereen die ooit betrokken is geweest bij Arendshorst verzocht om materiaal voor dit boek aan te leveren. Hebt u oude foto’s, verhalen of anekdotes die met Arendshorst te maken hebben? Mail adrijfhout@accoladezorg.nl of lever het in bij de receptie van Arendshorst t.a.v. Ali Drijfhout. Bijdragen kunnen in ieder geval tot eind 2017 ingeleverd worden. Dit jubileumjaar sluit tegelijk een periode af. Volgend jaar verhuizen de bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis naar ArendState, de nieuwbouwlocatie aan de Groningerstraat in de binnenstad van Assen. Naar verwachting zal de verhuizing in 2018 na de zomervakantie plaatsvinden. De huidige vleugel met de serviceappartementen (De Klenckestraat) blijft na de verhuizing verhuurd aan mensen met of zonder thuiszorg. Arendshorst is onderdeel van de christelijke zorgorganisatie Accolade Zorg. Eigen foto.

Auteur

admin