Extra theatervoorstellingen Koloniekak Veenhuizen

VEENHUIZEN

Wegens groot succes (bijna twintig uitverkochte voorstellingen) zijn er zes extra theatervoorstellingen ingepland van Koloniekak in Veenhuizen. Dit zijn de allerlaatste optredens, hierna valt het doek voor Koloniekak.

Koloniekak gaat over het leven in de twintigste eeuw in het bijzondere gevangenisdorp Veenhuizen. Een dorp waar de bevolking een unieke relatie had met landlopers, criminelen en oorlogsdelinquenten. Waar iedereen dezelfde werkgever had en waar kinderen met de boevenbus naar school werden gebracht.

Theater in een gevangenisdorp

Koloniekak is een theaterbewerking van het gelijknamige boek van Mariët Meester. De schrijfster groeide op in de justitiekolonie. Voor haar boek Koloniekak interviewde ze vele (oud-) Veenhuizers en schetste zo een persoonlijk portret van het leven in Veenhuizen in de twintigste eeuw. De toneelbewerking van regisseur Jos Spijkers maakt al deze verhalen tot een speels en aangrijpend theaterstuk. Van het boek is onlangs de vijfde druk verschenen. Er zijn ruim 8.000 exemplaren van het boek verkocht. En nog steeds is er veel vraag naar.

Speeldata

Vrijdag 8 september, 29 september en 6 oktober, zondag 29 oktober, vrijdag 17 november en zat 18 november. Koloniekak wordt gespeeld op een historische plek: bij Coco Maria, gevestigd in het oude koetshuis van de voormalige strafkolonie en rijkswerkinrichting Veenhuizen. Reserveer via www.koloniekak.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama