Uitwisseling met Gymnasium 12 uit Poznan

ASSEN

In september 2016 hebben zestien leerlingen van het Dr. Nassau College locatie Quintus een bezoek gebracht aan de zusterstad van Assen, Poznan.

Deze derdejaars met cultuur in het pakket waren ondergebracht bij Poolse gastgezinnen. Samen met de Poolse leerlingen hebben zij onder de bezielende leiding van docenten van garage TDI een theaterstuk georganiseerd. Deze week was het de beurt van het Dr. Nassau College om gastheer te zijn. Van 29 mei tot en met 2 juni brachten de Poolse leerlingen een bezoek aan het Dr. Nassau College. De Poolse leerlingen kregen les in de Nederlandse taal en een spoedcursus maatschappijleer. Ook bezochten de leerlingen het Historisch Museum in Amsterdam. Cultuurcoördinator Johan Zielstra vertelt dat deze uitwisseling een onderdeel is van de talentrichting cultuur en dat het voor de leerlingen de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan culturele projecten in een internationaal perspectief. Een goede voorbereiding op de toekomst. Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.

Auteur

Albert-Jan Garama