What's Your Talent' aan de Baggelhuizerplas

ASSEN

Iedere dinsdagmiddag wordt er keihard getraind op de Baggelhuizerplas. Vanuit de Nederlandse Volleybal Bond is er een project gestart onder de noemer: What's Your Talent.

Een tien weken durend programma waarbij niet-volleyballers onder leiding van ervaren trainers toewerken naar het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal in Scheveningen op 15 juli. Onlangs was ambassadeur Reinder Nummerdor aanwezig bij de training. Hij is het boegbeeld van de Nederlandse beachvolleyballers geworden en mede dankzij zijn inzet wordt het steeds groter in Nederland. Onder toeziend oog van hem werd ook deze middag een training afgewerkt en daarbij gaf hij uiteraard de nodige tips. Zo worden de jongeren steeds verder klaargestoomd voor het NK. Uiteindelijk zal er selectie plaats vinden, waarbij acht spelers worden uitgekozen voor deelname. Bij dit project werkt het Gomarus College Assen samen met het dr. Nassau College Quintus. De vaksecties Lichamelijke Opvoeding hebben leerlingen gescreend voor dit project om zo een trainingsgroep te creëren van zestien personen. Diverse scholen werken op eenzelfde manier toe naar het NK. Op deze wijze hoopt de NeVoBo het Beachvolleybal nog meer onder de aandacht te brengen van de jongeren en daar het talent naar boven te halen.

Auteur

Albert-Jan Garama