Urbanrun Assen gaat los

ASSEN

De Urbanrun, op 3 juni, wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en wordt georganiseerd door het Parkmanagement Assen Noord samen met Defensie, Achilles 1894, organisatiebureau Nice Organized, Stichting EHBO Noord en Jens Security.

Het parcours loopt over het Messchenveld waar Defensie een route met diverse obstakels heeft neergezet. Dit kan zijn door de sloten, over netten, door waterbakken, en meer. Het eerste jaar waren er zo’n 380 deelnemers, het tweede jaar zo’n 490 en we nu zo’n 635 deelnemers. Het inschrijfgeld is laag (5,00 euro) en daarvoor ontvangt elke deelnemer een gratis t-shirt en een flesje drinken. De Urbanrun is georganiseerd voor iedereen die hieraan wil meedoen, klein, groot, oud, jong, geoefende sporter of niet. Het kent geen wedstrijdelement en is dus voor iedereen goed te doen. Bij elke obstakel staan twee mensen van de sportopleiding van defensie en zij helpen bij de obstakels.

Auteur

Albert-Jan Garama