Politie schiet bij aanhouding in Rolde; verdachte crasht in Appingedam

Rolde

De politie heeft woensdagnacht bij een aanhouding in Rolde geschoten. Agenten wilden aan de Grolloërstraat een automobilist aanhouden, omdat de auto waarin hij reed als gestolen stond opgegeven.

Toen de man niet wilde stoppen, besloot de politie het vuur op het voertuig te openen. Op datzelfde moment sloeg de automobilist op de vlucht, waarna de politie de achtervolging inzette. Aan de Farmsumerweg in Appingedam raakte de automobilist ter hoogte van de McDonald’s van de weg. Hij kwam tot stilstand in een sloot. De politie kon de man vervolgens aanhouden en in de cel zetten. Omdat de man lichtgewond was geraakt, is hij onderzocht door een arts. De politie doet zowel in Rolde als in Appingedam onderzoek. Daarbij moet ook duidelijk worden hoe vaak en waarom er is geschoten.

Auteur

Redactie Digitaal