Exclusief gala met OG3NE in Assen

ASSEN

De Nieuwe Kolk in Assen rolt vandaag (1 juni) de rode loper uit. ’s Avonds vindt er het Benefiet(s) voor een Huis Gala plaats. Met dit gala wordt geld ingezameld voor huizenbouwprojecten in Bangladesh.

Sterren uit de culinaire en muzikale wereld verzorgen er een hoogstaand programma. De Nieuwe Kolk heeft zijn locatie beschikbaar gesteld voor de derde editie van het gala. De eerste editie met Marco Borsato in 2013 en de tweede editie met Guido’s Orchestra in 2015 waren beide een groot succes. Voor aanstaande donderdag is opnieuw een exclusief programma samengesteld. Culinaire hoogstandjes Topkoks van restaurants De Groene Lantaarn (2 Michelinsterren) en De Gaffel bereiden tijdens het gala een viergangendiner. Alle gasten hebben tussen de 5000 en 6000 euro betaald om een tafel voor henzelf en hun gasten te reserveren. Daarmee sponsoren zij het goede doel én genieten ze van een exclusieve avond. OG3NE en meer Tijdens het diner krijgen de gasten een afwisselend muzikaal programma voorgeschoteld. Het podium is voor: De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, voor de veelzijdige (flamenco)gitarist, theatermaker en componist Eric Vaarzon Morel, Maartje Rammeloo, Edsilia Rombly en voor OG3NE. Co-productie Wereldfoundation en cs Vincent van Gogh Het gala is een coproductie van Wereldfoundation en de christelijke scholengemeenschap Vincent van Gogh. Wereldfoundation wil mensen in ontwikkelingslanden op duurzame wijze onderdak bieden, zie ook: www.wereldfoundation.nl. Tientallen leerlingen van het Vincent van Gogh in Assen gaan voor Fiets voor een Huis de col Galibier beklimmen. Fiets voor een Huis is een evenement waarbij deelnemers fietsend of lopend naar de top van de Galibier gaan en hierbij ieder € 500 aan sponsorgeld meenemen. Een deel van de opbrengsten van het gala is als sponsorgeld voor deze jonge sportievelingen bestemd. De leerlingen vervullen tijdens het gala een belangrijke rol.

Auteur

Albert-Jan Garama