Handballen in de zandverstuiving van Rolde

ROLDE

In Rolde was het drie dagen lang goed toeven in de zandverstuiving. Op 26, 27 en 28 mei vond hier namelijk de vierde editie van het HV Unitas Beachhandbaltoernooi plaats.

Niet alleen maar even lekker met de voeten in het zand. Er stond voor sommigen wat op het spel, er werd namelijk fanatiek gestreden om kwalificatiepunten voor het Nederlands Kampioenschap. Beachhandbal is snel, spannend en spectaculair voor de sporters, maar ook voor het publiek om te zien. Het toernooi in Rolde is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste Beachhandbaltoernooi van Nederland en wordt gespeeld op zeven speelvelden. Op vrijdagavond speelden de recreanten. Een dag later de F- tot en met C-jeugd, op zondag de B-, A- jeugd en senioren. Zaterdagavond was er nog een een demonstratie beachhandbalwedstrijd met Buro Hollema/Unitas tegen de Nederlandse selectie onder 17. Bert Vennik maakte de foto's.

Auteur

Albert-Jan Garama