VVV Assen wordt kleintje TT museum

ASSEN

Vanaf eind deze week tovert VVV Assen weer om tot een kleintje TT Museum. Momenteel wordt de winkel om gebouwd. De vaste inrichting gaat er weer uit en de motoren en alles wat met TT Assen te maken heeft, komt er weer in.

Naast enkele motoren komen er ook materialen van privé collecties, fotomateriaal van Sake Elzinga, oude TT posters van het Drents Archief, en nog veel meer. Rond de datum van 1 juni zal alles in de winkel weer TT Assen ademen. Het pronkstuk dit jaar wordt de motor dit in 1927 de TT Assen heeft gewonnen in de 750cc klasse. Het is een Scott600 en de coureur was Dhr. H van de Veen (foto in de bijlage). De motor is nu eigendom van John Searle. Een ander topstuk wordt de Morbidelli van Dhr. R. Smeenge uit Assen. Het bijzondere aan deze motor is dat de motorcarters door Ferrari zijn geleverd. Naast alles wat in VVV Assen te zien gaat zijn, wordt ook het oude postkantoor in Winkelcentrum ’t Forum gevuld met diverse motoren. Dit zal naar verwachting volgende week gebeuren. Ook levert de VVV dhr. Bloemsma diverse motoren aan ondernemers in de binnenstad.

Auteur

Albert-Jan Garama