Martijje sluit muziekseizoen van Boerderij Kamps af

ROLDE

Als kind was ze gek op de blues van Cuby & The Blizzards. Later tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.

Op haar CD‘Evenwicht’ balanceert Martijje tussen verschillende stijlen. Ze laat zich daarbij inspireren door zangeressen als Eva Cassidy en Karen Carpenter, groots ook in het subtiele. Ritmische inspiratie vindt Martijje met name bij pioniers als Weather Report en Sergio Mendes. Martijje neemt luisteraars tijdens dit concert met haar muzikanten mee naar het Drents van nu. De muziek vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, en samba en Drents, haar moedertaal. De rode draad is verlangen. Niet alleen het verlangen naar de liefde, maar ook verlangen naar de inspiratie die muziek geeft. Het wensen dat de tijd even stil staat of de wens om nooit afscheid te hoeven nemen. De titel van het concert gaat over het vinden van evenwicht tussen – soms tegenstrijdige – verlangens in het leven. Het weerspiegelt daarmee ook haar leven als ambitieuze dertiger en moeder van jonge kinderen. Zondag 11 juni 2017 om 15.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama