Kick-off van het project KansKidz

ASSEN

De kick-off van het project KansKidz is woensdag 31 mei van 18.30 tot 20.00 uur in MFA Assen Oost aan de Tuinstraat 5 in Assen.

KansKidz richt zich op de basisschooljeugd en gaat over financiën (omgaan met geld, bewustwording) en een gezonde leefstijl. Vaart Welzijn heeft een subsidie gekregen van Kansfonds om dit project uit te voeren. In eerste instantie doen drie scholen mee, te weten de Maria in Campisschool, de Regenboog en de Vredveldschool. Zowel binnen als buiten school wordt door allerlei activiteiten aandacht besteed aan de genoemde thema’s voor zowel de kinderen als hun ouders. De bedoeling is om gaandeweg het project uit te rollen over meerdere scholen. Assen kent goede vangnetregelingen voor mensen die weinig te besteden hebben. Niet iedereen is hiervan op de hoogte. Zo kunnen ouders die het niet breed hebben een beroep doen op het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en stichting Leergeld, om hun kinderen bijvoorbeeld toch te kunnen laten sporten of mee te laten doen aan muzieklessen. Wat gaan we doen op 31 mei? Voor de ouders is er een informatiemarkt. Daarnaast zal drievoudig Olympische bronzen medaillewinnaar, bokser Arnold Vanderlyde acte de presence geven. Hij zal parallellen leggen tussen zijn sportcarrière en het “echte leven”. Kevin Suurd (meervoudig Nederlands kampioen trampolinespringen) zal als ambassadeur van het Jeugdsportfonds iets vertellen over wat de mogelijkheden voor ouders zijn om hun kinderen toch te laten meedoen. Voor de kinderen van de drie scholen is er ook een programma, zodat ouders geen oppas hoeven te regelen. Er zijn bijvoorbeeld workshops van circus Bombari, kinderen kunnen dansen, een weerbaarheidstraining volgen van Johann Talens en nog veel meer.

Auteur

Albert-Jan Garama