Zesde jeugdvoetbaltoernooi van ACV

ASSEN

Bij ACV was 25 en 26 mei het zesde jeugdvoetbaltoernooi. Ruim 900 kinderen lieten hun voetbalkunsten zien tijdens dit sportief verlopen grote toernooi.

Op donderdag speelden de JO9- + JO11-teams en op vrijdag de JO7- en JO13-teams. Na de line-up op het hoofdveld, namen teams uit Assen en omstreken, maar ook uit andere regio’s het tegen elkaar op. Zo speelde de jongste jeugd van Amboina (getraind door Jordan Jansen) haar eerste wedstrijden ooit en deed dit zeer verdienstelijk. Tussen de wedstrijden door streden de teams om de penaltybokaal of konden zij hun energie kwijt op het springkussen of in de pannakooi.

Zonovergoten

Ook voor de inwendige mens werd gezorgd in de vorm van bijvoorbeeld heerlijke broodjes hamburger speciaal die werden bereid. Deze zonovergoten dagen (waarbij plezier en het activeren belangrijker waren dan de prestaties) kende eigenlijk alleen maar winnaars. Alle deelnemende kinderen werden aan het einde van het toernooi daarom voorzien van een medaille. De dank gaat met name uit naar de ruim 100 vrijwilligers en de sponsoren die dit toernooi mogelijk maakten. Naast het sportieve succes van ACV dit seizoen blijkt ook de groeiende betrokkenheid van vrijwilligers (zonder wie een vereniging niet kan!) een winst.

Auteur

Albert-Jan Garama