Vernieuwing parkeerterrein en binnenplein winkelcentrum Nobellaan

ASSEN

Het gebied in en rond het winkelcentrum Nobellaan wordt dit jaar vernieuwd. Er komen nieuwe straatklinkers op het parkeerterrein, het binnenplein en het looppad naar de winkels.

Door deze herinrichting wordt tevens de veiligheid aangepakt. Omdat het riool aan vervanging toe is, worden de werkzaamheden onder de grond ook meegenomen. Boven de grond wordt de openbare verlichting verruild voor een duurzamere variant. Er komt meer groen. De herinrichting van winkelcentrum Nobellaan is een unieke, publiek-private samenwerking tussen de gemeente en de eigenaar van het winkelcentrum, Henk Ploegmakers.

Winkels & woningen blijven bereikbaar

De werkzaamheden duren tot eind dit jaar en er wordt gestart met de aanpak van het parkeerterrein. Winkels en woningen blijven te allen tijde bereikbaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door de werkzaamheden op te delen in fasen.

Auteur

Albert-Jan Garama