Veenpluis of wollegras?

GROLLOO

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 10 juni 14.00 uur een veenpluis excursie in de boswachterij Grolloo.

De excursie voert door dit boslandschap met zijn vele kleine vennen en veentjes. Het zijn natte open plekken in het bos, soms met open water en soms helemaal dichtgegroeid. In deze tijd van het jaar kleuren de veentjes wit door het Veenpluis en Wollegras, wat is het verschil? Ook vliegen bij de veentjes libellen en waterjuffers en… als de omstandigheden goed zijn, is er een oorverdovend kikkerconcert. Beleef het mee.

Gratis deelname

Startplaats parkeerplaats Blauwe Steen aan de Uteringsweg. Neem vanuit Grolloo de Elperweg naar het zuiden. Kies op de vijfsprong de weg die rechts het bos in gaat. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama